Спартак (Плевен) с първи крачки за истинско възраждане на школата

Бившият наставник на тима Бойко Цветков пое детско-юношеската школа

Бойко Цветков е новия директор на детско-юношеската школа /ДЮШ/ на Спартак /Плевен/. Това информира пресаташето на клуба Димитър Стефанов. Решението е на спонсора Иван Динов.

Цветков е роден на 2 март 1971 година. Кариерата му на футболист протича в Спартак /Плевен/ и Етър /Велико Търново/. С треньорството започва в ДЮШ на ФК Плевен-Атлетик 2004 и Спартак /Плевен/. През пролетта на 2013 година с мъжкия тим на ФК Сторгозия /Плевен/ печели промоция за участие в Северозападната В аматьорска група. На 15 август същата година обаче ФК Сторгозия провежда свое Общо събрание, на което се слива с новоучредения Спартак и новият клуб получава името ОФК Спартак – Плевен /Плевен/. Цветков е назначен за негов старши треньор и през сезон 2014/2015 отборът му печели първото място в Северозападната В група и се изкачи в Б група.

През миналата есен Бойко Цветков бе освободен от поста си. От днес той встъпи в новата си длъжност – да ръководи работата на отборите от всички възрасти в ДЮШ.

"Правим първи крачки за истинско възраждане на школата. Заедно с треньорите имаме една цел – да работим за развитието на млади футболни таланти. Имам ясна концепция и правила, които ще следваме. Ще изисквам и добра координация между треньорите от школата и ръководството на клуба. Въпреки лошите терени ще вложим всичко за да имаме положителни резултати в работата“, коментира Цветков.

Ето и първите му решения след днешната проведена среща с треньорите:

Момчил Челестинов – треньор на юноши старша възраст

Цветомир Младенов – треньор на юноши младша възраст – U17

Ботьо Ботев – треньор на U15

Илич Митранов – треньор на междинната група /родени 2003 г./

Момчил Челестинов – треньор на децата от Футбол 9

Илия Войнов – треньор на най-малките – Футбол 7