Плевенската полиция задържа извършителка на измама

Наивен старец от Обнова олекна с 240 лева, но бързо осъзна, че са го преметнали

В резултат на проведено бързо разследване служители на ОДМВР - Плевен задържаха извършителка на измама.

Работата по случая започнала вчера, след като 85-годишен жител на с. Обнова потърсил помощ в полицията. Обяснил, че предния ден се доверил на непозната, която го посетила в дома му. Представила се за приятелка на внука му, разказала му, че двамата живеят в Плевен, където са си купили жилище на изплащане. Жената обяснила, че всеки месец изплащали вноската по него от 240 лева, но този път закъсали и го помолила за помощ. Възрастният човек тутакси извадил нужните пари и й ги дал. Едва по-късно се сетил, че родственикът му от дълго време живее в Америка и осъзнал, че е станал поредна жертва на измама.

В хода на проведеното незабавно разследване 38-годишната извършителка на престъплението е задържана на територията на с. Асеновци. По случая е сезирана прокуратурата и работата по документирането му продължава.

МВР препоръчва: По никакъв повод не давайте пари на непознати; В случай на получено телефонно обаждане, опитайте веднага да се свържете със своите близки, или сигнализирайте на тел. 112. Експертите напомнят основните правила на поведение, ако хората попаднат в подобна ситуация, както и най-разпространените сценарии за извършване на телефонни измами