Разкриха домова кражба в Гулянци, тийнейджъри обрали имота на столичанин

Нанесените щети са в процес на изясняване

Служители от РУМВР - Гулянци са установили, че в съучастие и сговор 17-годишен и двама 14-годишни от същия град, са извършили домова кражба. Оперативните действия са започнали незабавно след постъпил сигнал на 15 март от 85-годишен софиянец, че от наследствения му имот в Гулянци са откраднати вещи и хранителни продукти. Престъплението е извършено за времето от 18 часа на 20 декември 2015 година до 9 часа на 15 март 2016 година.

При огледа криминалистите са установили, че в къщата е проникнато чрез демонтиране на керемиди на покрив. По информация на тъжителя са откраднати lsd телевизор "Lg" 32 инча, прахосмукачка "Ака", хлебопекарна "Домо", моторен трион "Ферос туулс", акумулаторна батерия, неопределена марка, усилвател "Техникс", стерео уредба "Кенууд", усилвател "Кенууд", две тонколони "Корона"- 75 w, пневматична пушка "Шулц", 24 пакети по 1 кг. захар, 4 пластмасови туби по 1 литър олио, две телескопични въдици за риболов и 18 патрони 9/17 мм, законно притежавани.

Нанесените щети са в процес на изясняване. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Никопол. Вещите, обект на престъпно посегателство, са установени, иззети и се намират на съхранение в полицията. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т. 5 от НК. Работа по случая продължава.