"Паркстрой" и НУ "Патриарх Евтимий" със съвместен проект за Деня на Земята

Идеята е на педагогическия колектив

Съвместен проект започват общинската фирма "Паркстрой" и начално училище "Патриарх Евтимий" в Плевен. Той е във връзка с Деня на земята и по идея на педагогическия колектив. Общинското дружество ще изработи дървени пластики, които ще бъдат поставени в двора на училището. Те ще допълнят и обогатят екстериора, като ще се впишат успешно в зелените площи.

За пореден път "Паркстрой" и "Патриарх Евтимий" реализират инициативи за възпитанието на децата да обичат природата и я опазват. Общинската фирма направи зелена класна стая на открито. Пейките и масите за учениците са изцяло от дървени материали, устойчиви на метеорологичните условия. Зелената класна стая се ползва активно от учителите за провеждане на занятията.

"Децата се радват, че са сред природата в една по-различна учебна обстановка. Това е добре за тяхното здраве и усвояването на учебния материал", заявява Рени Кръстева, директор на началното училище.

Ръководството на учебното заведение непрестанно обогатява зелените кътове. За отдих в свободното време от фирмата е сложена беседка, направени са и дървени огради.