Съдят 34-годишен, извършил серия кражби от машини за кафе

Последното му престъпно посегателство останало недовършено заради намесата на полицията

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинител акт срещу 34-годишен мъж за кражба на различни суми пари, при условията на продължавано престъпление - деяние по чл. 196 ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 във вр. с чл. 29, ал. 1 б. „а“ и б. „б“ във вр. с чл.26 ал. 1 във вр. с чл. 18 от НК.

Обвинението срещу Цветан П. е за това, че в периода 29.12.2015 г. – 05.01.2016 г. в гр. Плевен, обл. Плевен при условията на продължавано престъпление и условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства – ножица за метал и клещи и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот извършил четири кражби на различни суми пари на обща стойност 490 лева от кафе – автомати, собственост на един и същ търговец в града. Четирите престъпления са извършени през кратък период от време и по сходен начин. По този начин обвиняемият си е осигурявал средства за задоволяване на текущите си нужди. Последното му престъпно посегателство останало недовършено, поради намесата на служители на ОД на МВР – гр. Плевен, които задържали обвиняемия по време на извършване на деянието.

В хода на досъдебното производство, на обвиняемия Цветан П. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд - Плевен.