Плевенчанин на клубно турне във Франция (Видео)

Светлин Къслев и Веси Бонева ще разтърсят Сен Тропе

Най-популярният клубен тандем у нас – Веси Бонева и плевенчанина Светлин Къслев, ще разтърсят Сен Тропе. Музикалната им обиколка започва от Париж, където заедно с други музиканти ще превземат нощните клубове, а след това ще открият пролетно-летния сезон в едно от топ заведенията на френската Ривиера "Le Quai".

Любопитното е, че за втора поредна година те ще се изявят там, а сред популярните личности, които са посещавали култовото заведение по време на миналогодишното им участие са Парис Хилтън, Силвестър Сталоун, Леонардо Ди Каприо, Антонио Бандерас, Роналдо и американският хип хоп и ар ен би изпълнител и актьор Ейкън.

Клубното турне на звездния тандем започна от 15-ти март и ще продължи до 5-ти април, а след кратко прекъсване изпълнителите ще се завърнат отново в Сен Тропе, за да открият и още един от диамантите на френската Ривиера - "L'opera".

Музикалният път на Светлин Къслев започва като на шега. До седми клас пее в хор, рисува добре, но препоръката на учителката му по музика е да кандидатства в Плевенското музикално училище. Приемат го и той избира за свой инструмент кларинета.

Признава, че понякога по седмица не излиза от работното си място – своето студио. Работи с някои от най-големите имена на родната музикална сцена. Хитовият композитор, музикант и продуцент е създал над 600 песни.

Музикалната визитка на Светлин Къслев няма да е пълна, ако не добавим факта, че освен на кларинет, той свири и на саксофон, който е неизменна част от програмата на артистичния му дует с Веси Бонева. Освен да пише композиции, Светлин има и още една страст – да пуска музика като диджей.

Един от многото проекти на Светлин Къслев по негови музика и аранжимент.