Боксьорките на БК "Мизия 80" се завърнаха с два медала от Русе

Възпитаничките на Сашо Владимиров със силно представяне на Държавното по бокс

Силно представяне направиха състезателките на БК "Мизия 80" на отминалия държавния шампионат по бокс за жени в Русе. Това е равносметката след завръщането на състезателките на Александър Владимиров. Te донесоха два медала и дадоха сериозна заявка, че в близкото бъдеще можем да очакваме още по-категорични изяви на ринга от тяхна страна.

Симона Петрова спечели бронзов медал в категория до 57 кг. Тя показа страхотна игра, но реферите я ощетиха на полуфинала и присъдиха победа с 2:1 на представителката от Пловдив. Илина Иванова взе среброто в категория до 69 кг. Тя не успя да разкрие пълния си потенциал на финала, тъй като здравословни причини й попречиха, което улесни противничката й от Локомотив. Антония Маринова в категория 53 кг. при девойките пък отпадна още в първата среща от представителката от Бургас, но на нея тепърва й предстои трупането на опит.

"Можем да кажем едно голямо браво на тези момичета, че се качиха на ринга в Русе и показаха, че бокс може да се играе и от жени, а не само от мъже! Следващия път 3 златни медала ще има в Плевен. Видяхме грешките и всичко е въпрос на време! Браво, момичета!", коментираха от клуба.

От БК "Мизия 80" съобщиха за Plevenutre.bg, че тренировките в клуба вървят с пълна сила, тъй като предстои състезание в Плевен за юноши старша възраст през май месец, след което и мъжете ще вземат участие в Държавното по бокс 2-ри кръг.