Нефтохимик и Спартак (Плевен) си разделиха по точка

Домакините изравниха в добавеното време

Нефтохимик и Спартак (Плевен) си разделиха по точка, след като не успяха да излъчат победител от днешната си среща на стадион Лазур. Те завършиха с резултат 1:1.

Плевенчани поведоха в 5-та минута след точен удар на Иво Иванов. До края на полувремето резултатът не се промени. Играта се развиваше главно в центъра на терена като липсваха опасни положения и пред двете врати. През втората част „шейховете“ излязоха по-мотивирани и се концентрираха върху действията си в офанзивен план. В 65-та минута Стефан Неделчев проби защитата и остана сам срещу вратаря на Спартак, но топката мина на сантиметри над вратата. Няколко минути по-късно Станислав Жеков също прати топката над вратата, след удар с глава. В 83-та минута домакините пропуснаха поредна възможност да изравнят. След като Станислав Дрянов центрира от корнер, Илия Димитров стреля с глава, но не успя да уцели очертанията на вратата.

В последната минута от добавеното време Станислав Жеков изравни резултата след точен удар с глава при разбъркване в наказателното поле.