ОУ "Антон Страшимиров" - Бохот и ОУ "Христо Ботев" - Търнава обмениха опит на работна среща

С поредица инициативи отбелязват 155 години просветно и образователно дело в Бохот

ОУ "Антон Страшимиров" с. Бохот беше домакин на работна среща с педагогическия екип на ОУ „Христо Ботев“ с. Търнава за обмяна на опит и добри практики по превенция на отпадането на деца от училище и намаляване на безпричинните отсъствия.

Обмяната на опит между екипите беше подкрепена от местните власти, читалищата в двете населени места и родители. Присъстваха Йонита Иванова – Началник отдел "Образование“ в Община Плевен, Бранимир Бочев – зам. кмет "Хуманитарни дейности и интеграция“ Община Бяла Слатина, кметовете на двете населени места, председателите на читалищата в с. Бохот и с. Търнава, директорът на детската градина в с. Търнава, директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Буковлък, учители и активни родители от двете училища.

За доброто настроение кратък концерт изнесоха възпитаниците на ОУ „Антон Страшимиров“ с. Бохот, съвместно с читалището под ръководството на Галя Христова.

С тази среща се поставя начало на поредица инициативи, посветени на 155 годишнината на просветното и образователно дело в с. Бохот, което предстои да бъде отбелязано през настоящата година. Двата екипа си размениха подаръци, споделени бяха много мили думи и пожелания за успех.

ОУ „Антон Страшимиров“ получи ценен подарък от Община Плевен – луксозно издание на „История Славянобългарска“.