Бербатов награди плевенски полицай - един от "Достойните българи на годината"

Ангел Стефанов спаси жена при поройния дъжд на 25 септември

Димитър Бербатов награди Ангел Стефанов от Плевен, който спаси жена от потопа в града през есента. Полицаят бе сред номинираните за "Достойните българи на годината" - инициатива на вестник "24 часа" и БНТ. Наградите бяха раздадени днес.

Ангел Стефанов спаси жена, отнесена от буйната вода под кола при поройния дъжд на 25 септември в Плевен. Докато се прибирал вкъщи, той видял как стихията върти жената и я запраща под колата и веднага се хвърлил да помага. Старши инспектор Ангел Стефанов е началник на полицейски участък Славяново.

"За мен е чест да бъда сред добротворците на България! На фона на всичко случващо се в момента по света, дори и днес, вие сте един светъл лъч сред нас. С делата ви и животите, които спасявате ни показвате, че доброто винаги ще го има. Злото може да надделее само, когато добрите хора не правят нищо. А в случая вие правите много. И затова за мен не сте обикновени хора, вие сте необикновени. Вие сте супергерои и ви благодаря, че ви има", заяви седемкратният футболит №1 на България и първият българин голмайстор на английската Висша лига, пише "24 часа".