Асоциация "Диабет" с благодарствен адрес до председателя на Общински съвет – Плевен

Тази година на Сдружението е отпусната двойна субсидия, организацията вече разполага и с нов офис

Асоциация „Диабет“ ­ гр. Плевен връчи благодарствен адрес на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. От организацията изразяват удовлетворението си към за оказаната помощ, съпричастност и желание да помага на диабетиците. Благодарственият адрес бе връчен днес от Даниела Илиева ­ председател на Управителния съвет на Асоциация „Диабет“ ­ гр. Плевен по време на годишното­отчетно събрание на организацията. На събранието присъства и народният представител Владислав Николов.

"Няма по­силна мотивация за действие от това да си получил доверието, надеждата и оптимизма на хората. Благодарим Ви за Вашата съпричастност към нашите проблеми и желанието да помагате на хората с нашата нелека съдба. Вашата помощ е истински ценна за нас“, се казва в благодарствения адрес до г­н Митев. И още: „С присъщата Ви ангажираност към членовете на нашето Сдружение, Вие показахте, че обещанията бързо могат да бъдат претворени в дела. Показахте, че приоритет във Вашата работа е грижата за хората. Вярваме и искрено се надяваме ползотворно да продължим да работим и да си партнираме. Организирането на такава дейност е високо хуманен жест.“

На срещата Даниела Илиева отбеляза, че благодарение на подкрепата, оказана от Мартин Митев, тази година на Сдружението е отпусната двойна субсидия, организацията вече разполага и с нов офис.

"Всички това ще ни помогне да изпълняваме спокойно план­програмата си за 2016­-та“, заяви председателят на Асоциация „Диабет“. "Трогнат съм от жеста и искрено ви благодаря за оказаното внимание“, каза от своя страна при връчването на благодарствения адрес Мартин Митев.

Пред присъстващите в залата той сподели, че като човек, който повече от 20 години се занимава със здравеопазване, проблемите на хората с диабет са му изключително близки. "Над 600 000 са хората с диабет у нас, а още близо 200 000 не знаят, че имат това заболяване. Именно чрез организация като вашата, която е единствената представителна структура на диабетиците в България, хората с диабет могат да се научат как сами да се пазят и да контролират кръвната си захар. Този самоконтрол е шанса, за да не се стига до лоши последици. Това е вашата роля ­ на месия и на учител. Вие трябва да търсите тези 200 000 души, да ги приобщите към вас. Така ще спасите и много човешки животи. А аз от своя страна ви обещавам, че ние ще продължим да ви помагаме с всичко, с което можем в тази ваша благородна кауза“, заяви председателят на Общински съвет ­ Плевен.