Плевен ще бъде домакин на турнир от "Данониада - 2016" през април

Започна записването на отборите, които ще участват в деветнайстото издание на надпреварата

Започна записването на отборите, които ще участват в деветнайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон - Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg, като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори, изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона.

През 2016 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Плевен, Варна, Пловдив и София. Първите мачове ще се играят на 17 април в зона Плевен.

И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във френската столица.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Мачовете от първата фаза започват на 17 април в Плевен, следват мачове в зона Варна на 23 април, зона Пловдив на 14 май и зона София на 21 май. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат в края на май в София.

И през 2016 г. патрон на Международна купа „Данон” е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!