Чочев излиза титуляр срещу Роналдо и компания

Мачът е от 22.45 ч. и ще бъде излъчен на живо по "Би Ти Ви Екшън"

България ще търси нов облик срещу Португалия в приятелския мач тази вечер в Лейрия, но селекционерът Ивайло Петев няма да се довери на дебютанти в стартовия състав. Очаква се той да заложи на 7 от играещите в чужбина национали, а сред тях е и плевенчанинът Ивайло Чочев.

Проверката срещу класен съперник е част от стратегията на БФС за каляване на тима преди стартиращите през есента тежки световни квалификации в група с кошмарните за нас Холандия, Франция, Швеция, пише "Труд".

Прогнозите за 11-те на Петев започват за смятания за безспорен на вратата Владислав Стоянов. Пред него отбраната ще се гради от карето Страхил Попов, Александър Александров, Николай Бодуров и Живко Миланов. Непоклатим като вътрешен полузащитник е Светослав Дяков, а до него ще играе Ивайло Чочев или Симеон Славчев. По крилата най-вероятно ще започнат Михаил Александров отдясно и Марселиньо отляво. Капитанът Ивелин Попов ще се изявява на любимата си позиция зад нападателя, а самотен воин в атаката ще е ветерана Димитър Рангелов.

От своя страна селекционерът на португалския тим Фернандо Сантош ще заложи в стартовия състав на световноизвестните Кристиано Роналдо, Пепе и Нани.

Мачът в Лейрия е от 22.45 ч. и ще бъде излъчен на живо по "Би Ти Ви Екшън".