Задържаха за 72 часа мъж от Левски, задигнал кола в Плевен и я изоставил повредена

Апашът е известен на полицията - с 40 криминални и съдебни регистрации

Свищовски криминалисти установиха противозаконно отнет лек автомобил от Плевен и задържаха извършителя.

В петък сутринта в полицията в крайдунавския град е бил получен сигнал за установен пред стопанския двор на с. Александрово лек автомобил „Фолксваген Пасат”. Същата сутрин в полицейското управление е получен сигнал и за противозаконно отнет лек автомобил на територията на ОДМВР – Плевен. На мястото незабавно са били изпратени полицейски екипи.

Същевременно при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на пътя между селата Царевец и Козловец е установен 27-годишния З. М. от гр. Левски, известен на полицията, с 40 криминални и съдебни регистрации основно за кражби и противозаконно отнемане на автомобили. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

От проведените действия по разследването е установено, че в петък З. М. е отнел пасата от Плевен, но по пътя возилото се повредило и З. М. го изоставил в района на стопанския двор на с. Александрово.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата 27-годишният мъж е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа.