Георги Георгиев завоюва злато на Държавното първенство по канадска борба

Спорт

28-03-2016, 13:42

Снимка:

ARMFIGHT/Facebook

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радослав Тасков откри Държавното първенство по канадска борба /Снимки/

Рекорден брой състезатели се включиха в надпреварата в Благоевград

През изминалия уикенд в Благоевград се проведе 20-то юбилейно държавно първенство по канадска борба. Шампионатът събра в зала "Скаптопара" рекорден брой състезатели - над 300 от 35 клуба в страната. В състезанието участваха и 86 спортисти с увреждания.

Първенството премина успешно и организационно, и спортно-технически като генерална репетиция за световното първенство, което ще се състои в България в началото на октомври.

В категория "Masters Men Open" плевенчанинът Георги Георгиев зае безапелационно първото място на лява и дясна ръка. В категория "Senior Men +110 kg" Георгиев завърши трети и грабна бронза. Той сподели пред Plevenutre.bg, че е доволен от представянето си и цялостната организация на турнира.

40-годишният плевенчанин е двукратен вицешампион по културизъм за професионалисти в тежка категория. Има и седмо място на Европейско първенство по канадска борба. Той се подготвя във фитнес клуб "Спарта" в Плевен, а от богатия му опит всекидневно черпят много плевенчани. Георгиев е експерт по правилно хранене и фитнес.