Двама са арестувани при спецоперация срещу наркоразпространението

Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Левски

Двама са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена в нощта на 26 срещу 27 март на територията на Левски, информират от МВР.

Минути преди полунощ служители на реда спрели за проверка лек автомобил „Ауди А4“, собственост и управляван от 28-годишен местен жител. В предната дясна врата било открито топче с марихуана, собственост на пътуващия в колата 24-годишен негов съгражданин. По време на проверката техен 30-годишен спътник, също жител на Левски, направил опит да се освободи от кутия от цигари, в която имало плик с марихуана и кибритена кутия с бяло прахообразно вещество на кристалчета.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на 24-годишния мъж. Намерени и иззети са 17 таблетки и плик, съдържащ суха, зелено-кафява тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. Назначени са експертизи.

За срок до 24 часа са задържани двамата пътници в автомобила. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Левски. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК, работата на разследващите продължава.