Хората в Лепица: По селското шосе непрекъснато се шофира с несъобразена скорост

Животът

29-03-2016, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Войната по пътищата взе три нови жертви

Едно от загиналите момичета тази пролет трябвало да е абитуриентка

"Тук непрекъснато минават с много високи скорости. Минават и с мотори, и с коли... Нещо страшно е!", коментираха жители на Лепица пред bTV часове след фаталния инцидент, който отне три млади живота. Припомняме, че две момчета и едно момиче загинаха при тежка катастрофа в червенобрежкото село, а други две техни спътнички бяха ранени.

По неофициална информация, всичко се разиграло след рожден ден в Сухаче. Малко след полунощ петима приятели, сред които и навършилата пълнолетие рожденичка, тръгнали към близкото село Чомаковци, откъдето е загиналото момиче.

На улица в селото 23-годишният шофьор от село Сухаче загубил контрол и колата се ударила в дърво в ляво от пътя. На място загинали шофьорът, 17-годишно момче от Сухаче и момичето от Чомаковци, което тази пролет трябвало да е абитуриентка. Другите две момичета, на 17 години и 18-годишната рожденичка, са без опасност за живота.

По първоначални данни от прокуратурата шофьорът на колата няма книжка. Хората в Сухаче казват, че това е най-тежкият пътен инцидент в селото досега, но и признават, че по селското шосе често се шофира с несъобразена скорост.