Денислава Ангелова и Веселин Плачков - двама плевенчани с големи сърца

Каузата "За нов живот“ на асоциация "Докосни дъгата" среща все повече подкрепа

Как една благородна инициатива направи революция в здравната ни система? Както вече писахме, кампанията "За нов живот" се бори да осигури безплатни инсулинови помпи за болните от диабет деца: С усилията на баронеса Денислава Ангелова НЗОК осигурява безплатни инсулинови помпи на диабетиците

Баронеса Денислава Ангелова и актьорът Веселин Плачков гостуваха в предаването "Всеки следобед с Криси" по Канал 3, където разказаха повече за случващото се около инициативата.

"Здравната каса ще поеме консумативите, но имаме условие - деца под 30 кг няма да получат инсулинови помпи от това споразумение. Затова нашата кампания продължава с цел да събираме средства, за да дофинансираме дечица - обикновено те са 1, 2, 3 клас, бебенцата... Всеки, който иска, може да се свърже с асоциация "Докосни дъгата", с фирмите производители, с родителите или с националното сдружение за инсулинови помпи. Всички ние, по какъвто начин можем, ще обясним и ще съдействаме - просто хората трябва да имат сърца да го направят.", сподели баронеса Денислава Ангелова. Тя призова хората да обичат близките си и да помагат, защото по този начин помагат и на себе си.

"Надявам се хората да не бъдат апатични към проблемите в обществото. Това, че си затваряш вратата вечер и се прибираш в подредения си хол, това не те изолира от света. Никой да не си представя, че може да заобиколи това нещо и че не го касае, защото всички сме заедно. Макар че го забравяме от време на време. Ако не помагат с нещо, то поне да се интересуват. Проблемът с диабета е един. Има всякакви състояния, не говорим само за болест. Да му обръщат внимание и когато могат да реагират по някакъв начин, да го направят с удоволствие, без някой да ги кара, без ние да апелираме от екрана. Да го правят с желание и сърце", допълни Веселин Плачков, който е едно от лицата на кампанията.

Денислава Ангелова сподели, че съдейства на алпиниста Боян Петров, който покорява Хималаите. Той също страда от диабет и подкрепил кампанията във връзка с желанието на асоциацията да бъдат информирани децата, че трябва да спортуват.

"Боян имаше проблем със заминаването. С него се запознахме на едно мероприятие, свързано с инсулиновата терапия. Той е много хубав човек. Вчера беше стигнал до базов лагер 3. Звучеше много оптимистично и ми каза, че още следващата седмица ще направи опит да изкачи върха. Изключително горда и щастлива съм. Всеки един човек, който има мечта, и тази мечта е свързана с нашата страна, той трябва да получи подкрепа.", сподели още баронеса Денислава Ангелова. Наскоро тя разбрала, че много младежи са се записали в клубове по алпинизъм, само за да следват примера на Боян.