Доброволци от Червен бряг осигуриха дом и прехрана на бездомен мъж

Спял под трафопоста в центъра на града

Преди няколко месеца на официалната страница на Община Червен бряг пристигнал сигнал за мъж, който спи под трафопост в центъра на града. Неговатата самоличност била потвърдена от служители на РУП Червен бряг.

Днес, бездомният мъж вече е настанен временно в наследствен имот на Христо Гешов - ПР на Община Червен бряг, а битовите сметки за един месец ще бъдат платени от общинските съветници - Георги и Петьо Максимови. Благодарение на домашния социален патронаж и неговия ръководител - Веселин Петров, бездомният мъж ще може да получава и храната си полагаща му се от Обществената трапезария.

"Днес направихме добро. Радвам се, че кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов ме натовари с тази задача, да решим този проблем, и този мъж да намери покрив над главата си. Нашата работа е да помагаме на хората и да сме в тяхна полза и мисля, че така трябва и ще бъде и за в бъдеще. Надявам се една такава новина да отвори сърцата на хората, да бъдем по-истински, по - добри и по-човечни", заяви Христо Гешов.