Успешна премиера за "Троянки" и плевенчанката Алекс Янкова (Видео)

Голямата българска актриса Цветана Манева поздрави екипа и младите артисти

Поредното творческо предизвикателство на Университетския театър при Нов български университет бе спектакълът "Троянки" от Еврипид, проект и реализация на проф. Ева Волицер. Премиерните представления бяха на 28 и 30 март и минаха при голям успех. Заради големият интерес предстои и трето представление - на 6 април.

Както вече писахме, любимката от телевизионния екран и предаването "София - ден и нощ" - Александрина Янкова участва в спектакъла с главна роля. Талантливата плевенчанка влиза в образа на хубавата Елена.

Епическата трагедия е предизвикателство за Алекс и останалите артисти, свързано с умението и способността им да работят с класически текст, емоционално наситен и същевременно високо поетичен. Спектакълът съчетава поетическа реч, пластика, вокални изпълнения, хорова реч, танци. Постановката е емоционална и силно въздействаща.

Голямата българска актриса Цветана Манева също се изказа ласкаво за премиерата на "Троянки" и отправи поздравления към екипа. "Големият артист е голям и в оценките си", сподели проф. Ева Волицер в знак на благодарност за хубавите думи.