Веселин Плачков пори ледени води и се бие с глигани в "Роза дамасцена"

По сюжет скачал в Искър - от петметровите скали край Карлуково

Веселин Плачков тръгна по стъпките на Леонардо ди Каприо, който имаше схватка с мечка и оцеля в тежки условия във филма "Завръщането", донесъл му и дългочакания оскар. Талантливият актьор от Плевенския театър извърши серия от подобни подвизи по време на снимките на "Роза дамасцена".

В сагата за политическите, социалните и моралните метаморфози в България през последните десетилетия Весо направил няколко дубъла в един от най-опасните участъци на Тунджа, където попаднал в драматичен водовъртеж, пише "Новинар".

Не по-малко опасно и мразовито е в Искър, край скалите на Карлуково. Там Плачков трябва да скочи в реката от близо 5 метра и да се хване за дърво, което никак не е лесно. Обличат актьора в неопренов костюм, но и той се измокря през 4-часовото приключение. След това пък по сценарий му устройват среща и със стадо глигани.

"Весо е истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ”, казва режисьорът на лентата Тодор Анастасов. "Живял съм 11 години на брега на Дунав, наясно съм със стихията на водата и никога не се мисля за храбрец”, обяснява Веселин.

Снимки: Роза Дамасцена/Фейсбук