Сградата на читалището в Беглеж се нуждае от спешен ремонт (Снимки)

Домът на световноизвестната певица Гена Димитрова в селото е оставен да се руши

На среща на народния представител Владислав Николов и общинските съветници от ГЕРБ Христослав Михайлов и Йордан Грижов с жителите на село Беглеж тази сутрин, стана ясно, че сградата на читалището се нуждае от спешен ремонт, за да не се срути окончателно. Само преди една година нарочна комисия от общински съветници и представители на общинска администрация е констатирала, че сградата се нуждае от спешен ремонт. Внесено е и предложение да бъдат дадени 20 000 лева, но до този момент нито средства са отпуснати, нито е направен ремонт. Водата от покрива вече не капе, а ручи и влиза директно сградата. Прозорци няма, мазилката от таваните е паднала.

Домът на световноизвестната певица Гена Димитрова в селото е оставен да се руши, оплакаха се хората. Тази година се навършват 75 години от рождението на нашата прима и е време община Плевен да се погрижи за къщата й, категорични са те. Време е първо да се изясни статута на къщата, която според жителите на Беглеж е подарена на община Плевен от наследниците на Гена Димитрова. След това да се помисли домът да се превърне в музей – дом паметник на Гена Димитрова, която винаги се е гордяла, че е родена в плевенското село Беглеж. Това може да превърне селото в атрактивна туристическа дестинация.

От помощ и ремонт се нуждаят както сградата на пенсионерския клуб в селото, така и на местното училище, оплакаха се жителите. Иначе всички са категорични, че от пет-шест месеца, след избора на Георги Данов от ГЕРБ за кмет, селото е светнало – с работещо улично осветление, чисти улици и паркове, без кражби по домовете.

Владислав Николов и общинските съветници се ангажираха да се срещнат с кмета на община Плевен и да представят всички поставени въпроси и проблеми, за да бъдат намерени решения.