Продължават довършителните дейности по един от най-големите и спорни проекти в Никопол

Депутатът Вл. Николов провери изграждането на геозащитното съоръжение по брега на река Дунав

По време на приемния си ден в Никопол народният представител Владислав Николов заедно с общинските съветници от ГЕРБ Красимир Халов и Иван Павлов излязоха на крайречната улица, за да видят как вървят довършителните дейности по един от най големите и в същото време спорни проекти – изграждането на геозащитно съоръжение по брега на река Дунав. Проектът трябваше да приключи през 2015 г., но поради редица несъответствия в изпълнението, той бе спрян и преправен, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Плевен.

Общият бюджет на проекта е 4 850 856 евро, от които 84,82% са осигурени от ЕФРР, 13% от румънският и българският държавен бюджет и 2,18% от собствен принос на бенефициентите.

Реализирането му в крайна сметка ще допринесе за предотвратяване на ерозирането на Дунавския бряг и осигуряването на ефективна защита от наводнения, за повишаване на техническия и стратегически капацитет на органите на местната власт за съвместно управление на Стратегията за превенция на наводнения, за повишаване на информираността относно опазване на околната среда и защита на местното население от наводнения, което са и специфичните цели на проекта.