Безплатни чували и ръкавици за пролетното почистване в Плевен

Животът

05-04-2016, 09:58

Снимка:

Община Плевен, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха график за пролетно чистене по квартали

"Паркстрой” ще предоставя дръвчета на онези, които искат да озеленят пространствата

"Почистването на Плевен ще е ефективно, когато не се случва само в рамките на един ден в годината. Това трябва да е всеобща грижа на всички целогодишно заедно с ангажимента да не замърсяваме”, изрази категоричната си позиция кметът на общината Георг Спартански, давайки старт на пролетното почистване на града.

В рамките на целия месец април плевенчани ще могат да почистват междублоковите пространства и да изхвърлят събраното в сложените за целта съдове. За целта почистващите фирми ще разполагат допълнителни контейнери с обем 4 и 7 куб. м в различните райони на града. Община Плевен ще осигури безплатно чували и ръкавици, които ще получат след подаване на заявка на обявените телефонни номера, информираха от пресцентъра на местната управа. Общинската фирма "Паркстрой" пък ще предоставя дръвчета на онези, които искат да озеленят пространствата около жилищните сгради и дворовете си.

Спартански припомни и че всяка година Община Плевен дава по около 350 хил. лв. за почистване на нерегламентирани сметища – средства, които могат да се вложат в изграждането на нови детски площадки или инфраструктура, например.

Списък с адресите вижте тук