Председателят на ОбС - Плевен с подарък за детска градина по случай Седмицата на гората

Шест млади туи вече са част от зеленото пространство на детска градина "Щурче"

Шест млади туи са част от зеленото пространство от днес на детска градина "Щурче" в Плевен. Растенията са подарък от председателя на Общинския съвет Мартин Митев по повод Седмицата на гората. Подаръкът идва ден преди рождения ден на градината, която е първата и единствена в града, построена през далечната 1948 г. с труда и средства на жителите му.

"Природата е нашето безценно богатство, което трябва да пазим и за което ежедневно трябва да полагаме грижи“, обърна се към децата Мартин Митев. Той, заедно с помощта на трима малчугани, засадиха и първата туя в двора на детското заведение.

"В ЦДГ „Щурче“ имаме щастието да се радваме на огромен двор от близо 4 декара. Независимо от това, че миналата година спечелихме проект по ПУДОС и залесихме пространството с много нови видове, все пак става дума за голяма площ и винаги има нужда от допълнително озеленяване. Още повече, че детската градина се намира на място, където има интензивно движение и това налага непрекъснато подновяване на зелените площи“, заяви Христинка Рангелова, директор на ЦДГ „Щурче“.

Тя сподели още, че тази година тежкият и мокър сняг през януари е съборил 17 от дърветата в двора. "За съжаление изгубихме 3 големи дървета, 4 млади брезички, 2 ясена и още 7 новозасадени млади дръвчета. Затова сме благодарни на всяка една подкрепа, която получаваме в посока на озеленяването“, каза още директорът на градината.

Седмицата на гората се отбелязва всяка година през първата пълна седмица на месец април. Тази година тя е под мотото „Подобри гората“.