Цецка Цачева ще открие 45-ата Пролетна конференция на Съюза на математиците в Плевен

Председателят на Народното събрание ще връчи съвместните награди на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий“ и СМБ

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие 45-ата традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България (СМБ). Това съобщиха от пресцентъра на Народно събрание. Форумът, който е под патронажа на председателя на парламента, ще започне в 19.00 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие“ в Плевен.

Председателят на Народното събрание ще връчи съвместните награди на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий“ и СМБ за учители с най-голям принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката. 45-та традиционна Пролетна конференция на Съюза на математиците в България ще продължи до 10 април.

В програмата й са включени научни съобщения, доклади по покана, юбилейни доклади, дискусии, представяне на европейски образователни проекти, както и квалификационни курсове за учители.

В рамките на конференцията ще бъде представена Научна секция на Ученическия институт по математика и информатика, където ученици от цялата страна ще представят резултатите от целогодишната си работа по избрани от тях проекти, както и Тринадесетото национално изложение за литература по математика, информатика и информационни технологии.