Спартак и Поморие се готвят за решаващ мач

Поморийци преследват първото място, плевенчани започват борба за оцеляване

Михаил Парушев е назначен за главен рефер на мача на Спартак с ОФК Поморие. Срещата от 23 кръг на Б група е в събота от 17:00 ч. на градския стадион в Поморие. Асистенти на Парушев ще са Дарин Страхилов и Красимир Атанасов. Четвърти рефер ще е Никола Атанасов, а за съдийски наблюдател е определен Йордан Дурчев.

Срещата е от решаващо значение и за двата тима. За отбора на ОФК Поморие точките са важни в преследване на първото място, а за Спартак - за оцеляване в групата. Крайморският тим е на второ място в класирането с 44 пункта (на 5 зад лидера Дунав), плевенчани са 13-ти, в зоната на изпадащите, с 22 точки. Спартаклии все още нямат победа през пролетния дял и колебливите им игри ги пратиха трайно в дъното на подреждането.

За отбора на Поморие участие няма да вземат трайно контузения Диян Лефтеров и изтърпяващите наказание – капитанът на отбора Любомир Божинов и Деян Лозев. Спартак няма проблеми с контузени и наказани. Очаква се дебют да направи и новото попълнение Николай Чипев.

Припомняме, че Поморие и Спартак играха помежду си през февруари на турнира "Pomorie Cup 2016". Тогава възпитаниците на Роберт Петров отстъпиха с 0:1.