Общинският съвет на Плевен се събира за извънредна сесия заради парите за спорта

Очаква се ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм" да оттегли своето предложение

Общинският съвет на Плевен се събира за извънредна сесия днес от 9,00 часа. Предварителният дневен ред включва една единствена точка - разпределение на средствата в група "Физическа култура и спорт” през 2016 г. Вносител на предложението е председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Припомняме, че в края на март Общински съвет - Плевен не прие нито едно от двете внесени предложения за разпределение на средствата в група "Физическа култура и спорт“ за 2016 година. Гласуваната сума в размер общо на 195 000 лв. трябваше да бъде разпределена между 30 спортни клуба в общината, кандидатстващи и оценени по предварително изготвени правила. Toва информират от пресцентъра на ОбС-Плевен.

На заседанието на Общинския съвет на практика бяха разгледани две предложения в тази връзка – това на Общинската администрация и предложение от Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм", което бе представено допълнително на сесията. Различното при второто бе в частта за средствата, предвидени за баскетболен клуб Спартак - сумата за клуба е завишена от 50 000 лв. на 65 000 лв.. Допълнителните 15 000 са за сметка на парите на някои от другите клубове, което предизвика тяхното недоволство.