ОбС - Плевен реши за разпределението на парите за спортните клубове

Ето кой какво получава

Общо 195 000 лв. да бъдат разпределени между спортни клуба в община Плевен, кандидатствали и оценени по предварително изготвени правила, реши днес Общинският съвет на Плевен. Решението за разпределението на средствата бе гласувано на извънредно заседание, свикано от председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Дневният ред на днешната извънредна сесия включваше една-единствена точка - разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт” през 2016 г. Вносител на предложението бе председателят на Общинския съвет, информираха от ОбС на своя сайт.

Решението, което бе прието днес от съветниците след близо едночасов дебат, гласи следното:

Средства в размер на 145 000 лв. ще бъдат разпределени между 30 спортни клуба, кандидатстващи и оценени по изготвени правила за настоящата 2016 година, а именно:

За Баскетболен клуб ”Спартак-Пл.“, който единствен отговаря на условието от правилата за отбор от висша лига, предвидената сума е 50 000 лв.

Финансово ще бъдат подпомогнати и футболни клубове от малките населени места в общината, участници в Областното първенство към ОС на БФС Плевен. По 1 000 лв. – общо 6 000 лв., от резерва в група „Физическа култура и спорт”, са за: ФК ”Чавдар" /Бръшляница/, ФК ”Ракета-1111”, /Буковлък/, ФК ”Ясен” /Ясен/, ФК ”Космос” /Гривица/, ФК ”Бенковски” /Опанец/, ФК ”Бойчинов” /Коиловци/.

Към списъка бе добавен и седми отбор – ФК „Кайлъка“, който обаче преди това трябва да представи нужната документация, че отговаря на критериите за финансиране.

По време на дебата и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, и кметът на Плевен Георг Спартански отново посочиха, че Община Плевен не финансира спортните клубове, а ги съфинансира. Изтъкнато бе и това, че още от сега трябва да се започне работа по изготвяне на критерии за съфинасиране, за да няма и догодина подобно напрежение.