Плевенчанка твърди, че съдебен изпълнител незаконно е продал нейно жилище

Марияна Иванова ще сезира прокуратурата за скандалната сделка

Марияна Иванова от Плевен заяви в "Часът на Милен Цветков", че мезонет, нейна собственост, в центъра на града, е продаден от частен съдия изпълнител за 27 хил. лв. Фрапантното е, че това се е случило без нейно знание.

Тя закупила жилището през 2008 г. за 63 000 евро (136 кв. м.). Апартаментът е купен с кредит от банка в новострояща се сграда от строителната фирма "Деянови " ООД. През 2013 г. Марияна Иванова излиза в майчинство и не може да обслужва жилищния си кредит. Споразумява се с банката апартаментът да бъде продаден от частен съдебен изпълнител, посочен от институцията на търг, а спечелената сума да отиде за погасяване на заема. Проведени са два търга, но купувач не се явява.

Посещавайки апартамента преди няколко дни, Мариана вижда, че входната врата е сменена. Впоследствие се оказва, че апартаментът е продаден, без тя да е информирана. Това се е случило през ноември месец от частен съдебен изпълнител Иван Карапанчев за сумата от 27 хил. лв.

"Проверих при банката за такава продажба, те нищо не знаеха и останаха много учудени. От София се получи имейл, че няма продажба и няма постъпления по сметката към банката от този Иван Карапанчев. Отидох и при Татяна Кирилова, на която е възложена публичната продан. Тя също не знаеше нищо. Последният търг е бил през 2013-та.", разказа Марияна Иванова

От екипа на Милен Цветков уточниха, че са потърсили контакт с въпросния Иван Карапанчев, който казал, че ако му се предоставят документи, удостоверяващи всичко, ще развали продажбата.

Марияна Иванова отбеляза, че вече са имали среща и му е представила всички документи. "Той започна да шикалкави, защото не го продава от мое име, а от името на "Деянови" - строителната фирма, която го е построила. Фактически аз не се явявам никъде в сделката на Карапанчев, той го продава от тяхно име. Но аз имам нотариален акт от 2008 г, той го продава миналата. Показах му абсолютно всичко", сподели Мариана Иванова, която допълни, че е искала да даде гласност на случая и ще сезира прокуратурата.