Организират открит летателен ден на летище Долна Митрополия

Събитието ще се проведе на 15 април

На летище Долна Митрополия ще се състои открит летателен ден, съобщиха от пресцентъра на българските Военновъздушни сили (ВВС). Събитието ще се проведе на 15 април и е във връзка с приключилото обучение на първите шест пилота в нововъведената интензивна летателна подготовка и връчването на нагръдни знаци "Военен пилот I-ви клас". Учебната авиационна група "Георги Бенковски” ще отвори врати за посетители в 10.00 часа.

Летателната програма ще се изпълнява със самолети L-39ZA и Пилатус РС-9М. В нея първите пилоти, завършили новия метод за летателна подготовка ще демонстрират част от придобитите способности – сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой, прехват на самолет нарушител, атаки по земна цел и визуално въздушно разузнаване в двойка.

Посетителите ще имат възможност да разгледат статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника, която е на въоръжение в Учебната авиационна група.

Програмата включва:
11:00ч. Тържествена церемония по връчване на знаци „Военен пилот I-ви клас”
11:40ч. Летателна програма

Входът е свободен!

ВАЖНО! Хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!