Плевенчанин се би пред 18 000 зрители в зала "02 Арена" в Лондон

Марио Петров загуби от британеца Тед Чийзман след мъжка битка

Българският боксьор Марио Петров бе сред звездите на професионала боксова гала вечер в Лондон снощи. Възпитаникът на спорното училище в Плевен излезе в двубой с 20-годишния англичанин Тед Чийзман пред 18 000 зрители в легендарната зала O2 Arena (Millenium Dome). За съжаление нашето момче загуби след мъжка битка и технически нокаут в четвъртия рунд.

Британското издание boxingscene.com пише, че Чийзман е имал надмощие през първите три рунда, а в четвъртия продължил да пресира и стигнал до успеха. Статистиката сочи, че младият англичанин е непобеден на профиринга до този момент - 4 мача и 4 успеха. Toва пък бе четвърта загуба за 28-годишният Марио. Плевенчанинът има в актива си две победи до този момент.

В една от подгряващите срещи на ринга излезе и професионалният ни боксьор в суперлека категория от Търговище Ивайло Боянов. Той обаче загуби набързо от Конър Бен, който е син на бившия световен шампион Найджъл Бен, и дебютира на професионалния ринг. Боянов бе нокаутиран в първия рунд.

В залата беше пълно с ВИП-личности, сред които се отличиха бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо, както и Хари Реднап.