Професионалната гимназия по туризъм в Плевен отбелязва 20 години от създаването си

Тържествен концерт, Ден на отворените врати и много други мероприятия съпътстват празника

Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Плевен отбелязва своята 20-годишнина. Директорката Малинка Маринова разкри повече за проявите, посветени на празника, сред които са Дни на отворени врати и тържество в театър "Иван Радоев" на 15 април.

"За тези 20 години има с какво да се похвалим. В последните години проведохме много мероприятия и проекти. Учителският колектив натрупа богат ресурс и административен капацитет да администрира европроекти. Учениците имаха възможност да се запознаят с всички европейски институции в Европа - Люксмебург, Страсбург, Брюксел. Кулминацията беше мероприятието "Евродепутати за един ден" или т. нар. "Еврошкола". Макар и да съвместяваме една сграда с ПГ по транспорт и стесненият ресурс от класни стаи, можем да кажем, че направихме хубави кабинети по професионална подготовка. Обoрудвахме учебен бар, закупихме училищен микробус, оборудвахме си учебна зала за сервиране, съвременна модерна кухня, зала за сомелиерство... Последният кабинет, с който се гордеем, е кабинетът по рехабилитация и спа процедури за новата ни специалност, която е създадена с помощта на МУ-Плевен", разказа Малинка Маринова.

"За 20 години спечелихме много приятели. Всички ни помагат, както и ние на тях", сподели още тя, допълвайки че гимназията ще продължи да работи иновативно, ще се стреми да запази добрата традиция и да следва разумно и отговорно всички промени на времето.

През цялата седмица в ПГТ "Алеко Константинов" ще се провеждат различни мероприятия, сред които "Ден на таланта", конкурс за рисунки, стихотворения и есе под мотото "В сърцата си Алеко носим", викторина за Алеко Константинов, Ден на отворените врати.

Кулминацията на 20-годишнината ще бъде в петък, когато ще се състои тържествен концерт в ДКТ "Иван Радоев". Ще присъстват много гости, ученици, родители, социални партньори и институции, с които гимназията работи.