Боксьорът Марио Петров: Неописуемо е да излезеш пред 18-хилядна публика

"Да съм част от такава боксова вечер беше мечта за мен", сподели 28-годишният плевенчанин

"Неописуемо. За първи път излизам пред толкова публика. Да съм част от такава боксова вечер беше мечта за мен." Така боксьорът Марио Петров описа пред Plevenutre.bg чувството, което е изпитал в зала "О2 Арена" в Лондон преди броени дни.

Както вече писахме, 28-годишният плевенчанин бе част от грандиозна гала вечер по бокс в английската столица, провела се на 9 април. Възпитаникът на Спортното училище загуби от британеца Тед Чийзман след мъжка битка на ринга. Малко след това пък Олимпийският шампион от Лондон 2012 Антъни Джошуа спечели световната титла в тежка категория във версия IBF, като нокаутира по впечатляващ начин досегашния носител на трофея Чарлз Мартин от САЩ.

"Не се представих на нивото, на което съм. Еуфорията беше голяма. В началото на трети рунд след размяна на удари, окото се поду и се затвори напълно, след което ми беше доста трудно да фокусирам. В четвърти получих аркадата, малко след това спряха мача. Не очаквах противникът да е толкова агресивен", коментира Марио пред Plevenutre.bg случилото се на ринга.

В следващите няколко седмици той ще се концентрира върху възстановяването си. Препоръките са за около 40 дни почивка. Разбира се, боксьорът от Плевен е в очакване и на следващия си двубой. Балансът му на профиринга в момента е 2 победи и 4 загуби.