Плевен е домакин на Международна конференция "Металолеене 2016"

Събитието има за цел да даде място за среща на учени от различни страни

На 14 и 15 април в хотел "Ростов" ще се проведе XXIII Международна научно-техническа конференция "Металолеене 2016". За трети пореден път домакин е Плевен. Организатор на конференцията е Научно техническият съюз по машиностроене. Събитието има за цел да даде място за среща на учени от различни страни, където да представят своите научни достижения и да дискутират по проблемите на леярското производство.

В конференцията ще вземат участие представители на леярските предприятия в България, учени в областта на металолеенето от БАН и технически университети от България и чужбина, водещи световни и български фирми за машини, съоръжения, технологии, материали и услуги за металолеенето, леярски съюзи и асоциации от България и други страни. В събитието ще се включат представители от България, Македония, Словения, Хърватска, Италия, Франция, Турция, Гърция, Дания, Чехия, Русия, Китай и Украйна. Ще бъдат представени 22 научни доклада и 5 презентации на фирми, в които ще бъдат разгледани най-новите постижения на науката и техниката в областта на леярското производство.

Конференцията ще даде възможност за нови познанства и приятелства, а това поражда и нови идеи, съобщават организаторите.