"Великден за всеки" продължава да набира средства за най-нуждаещите се пенсионери

Инициативата се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова

Националната кампания "Великден за всеки” – "Дари празник на баба и дядо”, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, продължава да набира средства. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лв. най-нуждаещите се. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст /БЧК/. IBAN:BG03BUIB98885029906100 Банков код: BUIBBGSF Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Изрично условие на кампанията "Великден за всеки” е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализацията на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места за закупуване ваучерите за храна.

Партньори на кампанията са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, Националното сдружение на общините, "Български пощи”, неправителствени и работодателски организации.

Кампанията "Великден за всеки” набира и доброволци, които да съдействат за дарителска акция на пакетирани хранителни продукти в най-големите хранителни вериги. Те ще бъдат раздадени в регионите с най-малко пари по сметката. На сайта на омбудсмана www.ombudsman.bg са имената на координаторите в цялата страна.