Борисов: Всеки един носи пряка политическа отговорност!

Ние не можем да не бъдем благодарни на хората, заяви премиерът

Бях замислил тази среща като съвещание. И Цветанов ми каза, че ще се проведе в НДК. Това, което виждам сега, сте хората, които управляват ГЕРБ. Хората, които ежедневно взимат решение. Можете ли да си представите, каква отговорност стои пред всички нас. Това каза в встъпителните си думи пред Националната работна среща на ГЕРБ лидерът на партията и премиер на страната Бойко Борисов.

"Ако имаше десни партии в България, ако имаше десница в България, щяха да питат - как е възможно за 8 лева да има карта за месец в България. Студенти, ученици - 20 лева. Най-хубавите тролеи, автобуси, трамваи, най-хубавото метро - ние го имаме. Десницата показа, че е останало в нея нещо дясно - благодаря на СДС и поехме целия този удар. Питам аз - трябва ли на данъкоплатците от цяла България да им взимаме по 97 милиона и да дотираме софийския градски транспорт? Не може да има такъв върл популизъм", заяви Борисов, коментирайки наболялята тема  за вдигането на цената на билета в столичния градски транспорт.

"Ние не можем да не бъдем благодарни на хората! Но тяхната тактика е всеки ден да се опитват да ерозират силата на ГЕРБ и най-силното ни място - чистотата на партията. Дали в скандали, дали в обществени поръчки - но целта е някъде нещо да се хване. И затова съм ви събрал. Защото всеки един от вас носи пряка политическа отговорност. Всяка политическа организация трябва да бъде толкова кристално чиста в борбата с корупцията, че темата не трябва да се повдига пред мен! Няма да се вкарвате в "Ама другите партии, ама други ме помолили..."Не! Кой дойда до нас за караваните и палатките? - Никой. Кой дойде за билетчето? - Никой. Кой дойде за контрабандистите? - Никой. Седят и се пазарят. А нище ще съберем 3 милиона от битката с контрабандата. 

Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда изобщо. Защото те се подбират по принципа на общия враг. Адвокщатите на мафията, на "Мултигруп" стават борци срещу корупцията. Ако докопам някого от вас, милост няма. И вие го знаете отлично! Къде е Фидосова, Иван - които седяха на първия ред на тази партия? Няма ги! Пощада за никого няма!", заяви категорично Бойко Борисов.

Повярвайте, подготвил съм доста изненади, заяви той по повод на предстоящите акции срещу корупцията. "Да ви предупредя - много внимавайте. Само малко съмнение в нас да се появи, и сме приключили", обърна се към своите премиерът.

95 милиона държава и община датира градския транспорт в София, каза още Борисов. И ако имаше десни партии, всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. да има карти. И десницата в Общинския съвет в София остави само ГЕРБ и поеме целия този удар. Благодаря на СДС, че остана нещо дясно, каза премиерът.

Когато някой каже ляв, десен - върл популизъм. Когато слушам другите - не остана нещо, което да е направено от ГЕРБ. Оказа се, че всички вие вършите само негативите, каза Борисов.

Построеното се вижда, то остава, но тяхната тактика е всеки ден да се ерозира силата на ГЕРБ, допълни той.

Борисъв смъмри евродепутатите си - работете за партията и за страната си. За едно евро не съм дал кола да ме почерпите, а Нинова да ми размахва тук документи, каза премиерът.