Старши комисар Красимир Начев е новият директор на ОДМВР – Плевен

Пред състава на дирекцията той бе представен от главния секретар на МВР Георги Костов

"Софийският екип" е свършил своята работа и е изиграл положителна роля за постигане на добри резултати по противодействието на престъпността, заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов пред ръководния състав на дирекцията.

Със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова за директор I степен на ОДМВР - Плевен е назначен старши комисар Красимир Начев. Днес в 13:30 часа в сградата на дирекцията на улица "Сан Стефано" в Плевен той бе представен пред ръководния състав от главния секретар на МВР. Главен комисар Костов оцени високо работата на ОДМВР - Плевен. Той подчерта, че от началото на годината се отчита снижаване на регистрираната криминална престъпност с 23% и увеличение на разкриваемостта с 13%. Резултатите се дължат както на компетентността и професионализма на старши комисар Георги Григоров като директор и на комисар Стоян Стоянов като заместник директор, така и на усилията на всички служители. Добави, че кадровите промени по места с назначаването на "софийски екипи" влияят положително върху организацията на работа и повишават чувството за справедливост на служителите.

Старши комисар Григоров е преназначен на ръководна длъжност - директор на ОДМВР - София. Главен комисар Костов изрази увереност, че и за напред служителите от ОДМВР - Плевен ще имат възможността да разгърнат професионалния си капацитет в пълен обем.

Старши комисар Красимир Начев е млад високообразован и компетенпен човек, преминал през различни длъжности в системата на МВР и многократно награждаван. Приемайки длъжността той подчерта, че осъзнава високата отговорност, ще продължи екипния принцип на работа, устремът и усилията за постигане на добри резултати в противодействието на престъпността.

Старши комисар Красимир Начев е започнал работа в системата на МВР през 1998 година. Последователно е заемал различни длъжности в Охранителна полиция и Криминална полиция. Последната му длъжност е началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Плевен. Преминал е през различни обучения в МВР и е многократно награждаван.