Внесоха обвинителен акт срещу пиян шофьор, допуснал катастрофа, при която загинали мъж и жена

Инцидентът станал на път в близост до моста на река Вит, в посока с. Ясен

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 22-годишен мъж, шофирал в пияно състояние и с висока скорост и причинил катастрофа при която са загинали двама човека - престъпление по чл.343 ал.4, във вр. с ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.342 ал.1 от НК.

Обвинението срещу Ерсин К. е за това, че на 22.02.2015г., на път в близост до моста на река Вит, в посока с. Ясен, обл.Плевен, при управляване на лек автомобил Опел „Вектра”, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движел с превишена скорост и по непредпазливост причинил смъртта на двама човека - Бойка А. и на Цветан Ц., както и средна телесна повреда на Бисер Д. Деянието е извършено в пияно състояние и деецът е управлявал без да има необходимата правоспособност.

На 22 май 2015 г. сутринта обвиняемият и Цветан Ц. били на гости у свой познат, като употребили алкохол. По-късно тръгнали да се прибират от Плевен за Ясен, като Ерсин управлявал колата, а Цветан заспал на предната седалка в резултата на изпития алкохол. По същото време от Искър за Плевен, се движел лек автомобил „Опел - Корса“ , управляван от Бисер Д., като до него на предна седалка била баба му – Бойка А. Около 09.30 часа двата автомобила навлезли в близост до моста на река Вит между Плевен и с. Ясен. В този момент, при движение с висока скорост от 110 км/ч, Ерсин задействал спирачната система на автомобила, който навлязъл в лявата лента за движение, завъртял се и се ударил челно с насрещно движещия се автомобил „Опел Корса“. В следствие на удара между двете превозни средства на място починали возещите се на предните десни седалки в двата леки автомобила – Цветан Ц. и Бойка А., а шофьорът на корсата получил средна телесна повреда.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен.