Нови две писма с питания внесоха от ГЕРБ-Плевен до кмета Спартански

Въпросите са свързани с проблеми в селата Бохот и Горталово

Народният представител Владислав Николов и общински съветници от ГЕРБ внесоха нови две писма с въпроси до кмета на община Плевен, свързани с проблеми в селата Бохот и Горталово. Въпросите са събрани по време на проведените срещи от представители на ГЕРБ с жители на двете населени места.

За село Горталово поставените въпроси са:

1. Кога ще бъде направено почистване на коритото на река Челнелка от натрупаните наноси и растителност.

2. Предвижда ли се укрепване и възстановяване на брега над моста по ул. „Бинка Парашкевова” и ремонт на съоръжението, изградено от габиони?

3. Ще бъде ли ремонтиран дървеният мост, който става опасен за преминаващите при всяко пълноводие на реката? Силното течение измества поставената подпора и съоръжението става нестабилно. Подкопан е и мостът, свързващ двете махали в селото, а това по думите на жителите е единствения пешеходен маршрут.

4. Ще бъде ли направена подмяна на тръбата с клапа за оттичане на водата от валежите през защитната дига на Чернелка в Горталово? Съгласно протокол на общинска комисия количествено стойностната сметка за това е 708 лева.

5. Ще бъде ли направен ремонт на ул. „Христо Ботев”, ул. „Батак” и „Ал. Стамболийски”?

6. Ще бъде ли направен ремонт на сградата на здравната служба, на читалището и пенсионерския клуб?

7. Ще бъде ли върната земята на читалището, рентата от която носи средства, подпомагащи издръжката му?

За село Бохот въпросите са:

1. Какви действия предприема общинска администрация за отводняване на къщите в село Бохот? Над 150 къщи в село Бохот са наводнени. Мазетата са пълни догоре с вода, приземните етажи също непрекъснато се пълнят с подпочвени води, има залети дворове. За да се спасят от наводнение, хората са принудени да изпомпват сами водата почти ежедневно. Мазилката и по горните етажи на къщите се е пропукала, влага е проникнала навсякъде. Водата от къщите обаче се излива по улиците, които са се превърнали в жабуняк.

2. Ще бъде ли довършен и кога обходният път край селото?

3. Ще получат ли жителите на Бохот исканите контейнери за отпадъци?

4. Предвиден ли е ремонт на улици в селото и кога?