Майка обвини лекар от плевенската болница, че участва в схема за продажба на бебета

Д-р Калин Поповски категорично отрече обвиненията, отправени oт ефира на bTV

Полина Гаврилова от град Роман, Врачанско, е родила на 5 април в болницата в Плевен момченце. Семейството на биологичния баща – Бончо, подалo сигнал в bTV, че бебето е продадено. Двамата нямат брак, а малко преди раждането се скарват и тя отива да живее при баба си в мездренско село. Най-странното в случая е, че именно бабата на Полина уговоря сделката.

"Баба ми каза, че ще го дам и ще го взема след време. Тя намери доктора и почна да държи връзка с него без да знам абсолютно нищо. Всичко научавах последна. Трябваше да родя на 15 април, а родих на 4 април. Увериха ме, че в Плевен е по-евтино и че ще взема детето после и ще ми го върнат. Получих боилките на 4-ти и тръгнахме към Плевен. Лекарят ме чакаше още на бензиностанцията. Баба ми се беше разбрала с него предварително. Родих с операция и той ме предупреди да не казвам на никоя медицинска сестра, че ще си оставям детето. С мен за пари не е говорено. Баба ми ми даде 2000 лева награда за детето. А след това разбирам, че едва ли не детето ми е продадено. На 5 април дойде лекаря с един нотариус и ме накараха да подпиша някакви документи. Не помня какво съм подписала. После разбрах, че това са документи, с които предоставям детето си за временно гледане и след месец може да го взема. На 8 април ми взеха бебето от ръцете, пред болницата. Разбрах, че баба ми е взела пари за детето. Аз не исках да го давам за постоянно детето. Искам си детето. Казва се Мартин. По мои данни се намира в Сандански. Докторът направил схемата се казва Калин Поповски", каза майката пред камерите на bTV, уточнявайки, че е съжалила за решението си, след като разбрала, че са взети пари за него. "Аз знаех, че ще го взема един ден, а не, че го давам за цял живот. Aко съм го давала за пари ,сега нямаше да търся помощ", разказа Полина. Тя се върнала в Плевен и потърсила лекаря, за да върне парите и да се свърже с хората, за да си вземе детето. Предупредил я да не ги търси, защото щели да я пребият.

Бащата Бенчо също заяви категорично, че си иска детето. "Не съм подписвал никакви документи. Не съм се отказвал от детето си. Искам си детето", сподели той, допълвайки, че е готов да даде ДНК.

Роднини на Бенчо обясниха, че са сигназирали Агенцията за закрила на детето и полицията.

Доктор Калин Поповски беше на коренно противоположно мнение. "Нямам нищо общо със схеми за продажби на бебета. Родилката Полина я познавах от около месец преди да роди. Знаех, че е без брак. Доведоха я мои роднини от врачанско село. Наложи се спешно да правим секцио поради фатален дистрес на бебето, имаше рискове да загине. Оперирах я в абсолютна спешност посред нощ. След това дойде бащата на детето, призна го, а Полина подписа документ, че предоставя момченцето за отглеждане от бащата. Това знам аз. Дойде плевенски нотариус, пациентката се подписа. Оттам нататък нямам представа какво става вече. Бащата взе детето и си заминаха. Нищо повече не мога да кажа. Не съм социални служби, не съм полиция. Този човек дойде, призна бебето и заминаха", отрече всички обвинения д-р Поповски.

Полина и Бенчо бяха категорични, че в думите на доктора няма нищо вярно. "Не съм ходил в болницата. Не съм виждал детето. Искам си детето", обяви повторно Бенчо. "Бенчо не е идвал в болницата. Въобще не знам кой е този човек?! Не съм виждал друг освен доктора и тази жена, която ми я доведе в стаята. Не знам при кои хора, не знам и как изглеждат. Мен ме накараха да подпиша някакви документи. А като започнах да искам детето обратно, ми се обади адвокатката на семейството от Сандански и ме заплаши, че ще имам проблеми. Обадила се на баба ми след това и тя се скара с мен", разкри майката Полина.

Странното е, че "адвокатското обаждане" е станало веднага след като екипът на bTV започнал да разнищва случая и без някой от телевизията да ги е търсил. "Не ми каза фамилия, име, нищо. Само, че е адвокатка на сем. Кочеви. Нищо друго", уточни Полина.

От плевенската болница са започнали незабавна проверка по случая.