Локомотив (ГО) размаза Спартак с 5:1, Роберт Петров хвърли оставка

Все по-малка надежда за спасение за плевенския тим

Спартак (Плевен) допусна тежка загуба при визитата си на Локомотив в Горна Оряховица, а след срещата Роберт Петров е подал оставка. Железничарите победиха с 5:1 и по този начин направиха мисията за оцеляване на спартаклии още по-трудна. Двубоят бе от 25 кръг на първенството на "Б" група. Хеттрик за домакините отбеляза Тихомир Кънев, два гола добави Почански. Точен за плевенчани бе Долапчиев.

Спартак остава на 14-то място в подреждането с актив от 25 точки. Добруджа обаче се откъсна с три напред след победа над аутсайдера Септември (Симитли) и вече има 28 пункта. На плевенчани им предстои и тежко гостуване в Добрич, това ще се случи в 29 кръг.

Положителната новина е, че Локомотив (Мездра) загуби от Дунав, също с 1:5, и остана на 5 точки зад Спартак в класирането.

Следващата седмица плевенският тим посреща Оборище (Панагюрище) в преследване на задължителни три точки и в очакване на грешки от страна на тимовете, които също се борят да запазят мястото си в "Б" група. Кой ще води тима занапред ще стане ясно в близките дни.

Ето какво предстои на Спартак до края на сезона:
26 кръг /30 април/ Спартак (Плевен)   -   Оборище (Панагюрище)
27 кръг /07 май/  Банско   -   Спартак (Плевен)
28 кръг /14 май/ Спартак (Плевен)   -   Локомотив 2012 (Мз)
29 кръг /21 май/ Добруджа   -   Спартак (Плевен)
30 кръг /28 май/ Спартак (Плевен)   -   Дунав