27-годишен плевенчанин изпотроши стъклата на четири банки в града

С прокурорско постановление има мярка за задържане до 72 часа и е приведен в ОЗ "Следствен арест"- Плевен

Плевенските криминалисти задържаха 27-годишен плевенчанин, който с камъни е счупил стъкла на четири банки в града, информира МВР.

Работата по разследване на случая е започнала непосредствено след постъпил сигнал на 21 април в 3:45 часа, че в Плевен на улица „Васил Левски“ е разбито стъкло на банка. Незабавно са изпратени полицаи, които намерили два камъка и унищожени двойно витринно стъкло на входната врата и прозоръчно витринно стъкло на сградата.

В 9 часа от охрана на друга банка на същата улица в полицията постъпва съобщение, че с камък е счупено стъкло на входната врата и витринно стъкло на фасадата на сградата. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от НК.

От проведените бързи издирвателни мероприятия полицаите са влезли в дирите на извършителя – 27-годишен плевенчанин. Проверка е изяснила, че той същата нощ – на 21 април е счупил с камък витринно стъкло на трета банка на улица „Васил Левски", а на 19 април е счупил и витринно стъкло на банка на улица "Цанко Церковски" в Плевен.

Задържан е за срок до 24 часа. С прокурорско постановление има мярка за задържане до 72 часа и е приведен в ОЗ "Следствен арест"- Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.