"Приказка за танци" - поредната успешна премиера на Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869"

Спектакълът бе посрещнат с много аплодисменти

С много аплодисменти беше посрещнат поредният спектакъл на Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869". Упоритият труд, ентусиазмът и голямата любов, с която танцьорите и техните ръководители подготвиха "Приказка за танци", получиха своята награда - признанието на публиката.

През тази седмица предстоят още представления, в които деца от различни детски градини и училища в Плевен ще имат възможност да се забавляват и да научат любопитни факти от историята на танците - от най-дълбока древност до днес.

Образователните спектакли на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869" вече са традиция и се радват на голям успех сред публиката. Режисьор на спектакъла "Приказка за танци" е Георги Енчев, постановката и хореографията са на Маня Николова. Сценограф е Иван Велчев – Йово. В подготовката на спектакъла участват преподавателите в Балетната школа Валя Козовска и Оля Стоянова, корепетитор е Илина Павлова. Главните герои - изпълнителите, са около 30 възпитаници на Балетната школа, ученици от НУИ „П. Пипков”, брейк танцьори. Спектакълът се осъществява и съвместно с деца от Театралното студио към ДКТ „Иван Радоев”. Toва информираха от НЧ "Съгласие 1869".