Историята с "продаденото бебе" - подла схема за изнудване?

След като прокуратурата се самосезира, детето е взето от семейството и е настанено в институция под грижите на социален работник

bTV тръгна по следите на хората, взели от родилния дом бебето, родено в плевенската болница, за което майка му твърди, че е продадено. Данните, дадени от майката Полина, заведе телевизията в Сандански при семейство Кочеви.

Димитър и Яница изкарвали парите си в Испания, но от около година жената се установила тук. Зет им ги посреща екипа на медията на нож. "Чао, довиждане, информацията струва пари, защо трябва да ви кажа, за да си правите репортажи ли или да се подигравате със съдбите на хората, не може да влезете”, заяви той.

Съдбата на младото семейство не била лесна, разказва домоуправителят и техен приятел Христо. "За съжаление, доколкото знам, поради здравословен проблем при Яница, не могат да имат деца, моите усещания са, че деца им липсват много”, заяви Христо Бугаринов, приятел на Димитър.

Евентуалното осиновяване на дете се бавело. Така взели трудното решение да имат дете по друг начин.

"Преди около 20 дни разбрах, видях нова количка в нашата кооперация. Съпругът на Яница си беше дошъл от Испания и случайно разбрах от него, че си имат дете. Той ми обясни по какъв ред, че дългоочаквано така искали са искали да имат дете и с някаква си дама от град Плевен е направил контакт тя да бъде майката, която ще износи детето след ин витро зачеване”, допълва Христо.

Радостта била кратка. Дни след като в Плевен биологичната майка подписала документ, че прехвърля грижите за детето върху Димитър, който го припознава, 21-годишната Полина решава да си иска детето обратно.

"Аз си искам детето, може да питате цялото село, че си искам детето, нито ям, нито спя, нито живея, по- добре да не живея, ако си го не взема и ще си сложа край на живота, ако си не взема детето”, категорична е Полина, която твърди, че била заплашвана от адвокатката на семейството.

От bTV се свързаха по телефона с жена, която се представя за консултант и отрича да е заплашвала когото и да било. Близките на сeмейството от Сандански виждат в разказаното от Полина опит за изнудване.

"Уж не искала за пари, пък за малко пари, пък за много пари, това за мен е някаква схема от тяхна страна да изнудват това перфектно семейство, което се грижи за това дете по най- перфектния начин”, подчертава Христо.

В момента Димитър е в Испания, а Яница тъгува в дома си в Сандански. След като прокуратурата се самосезира, детето е взето от семейството и е настанено в институция под грижите на социален работник. Очакват се съдбоносни решения - ще образува ли прокуратурата наказателно дело за продажба на дете и какво ще е заключението на социалните работници по въпроса къде детето ще се чувства по- добре - при майката в Роман или при бащата в Сандански.

Не е изключено да се стигне и до ДНК тест, който да докаже Димитър ли е биологичният баща на бебето.