Плевенски акордеонисти се завърнаха с награди от конкурса "Танцуващи клавиши" - Нови пазар

Удовлетворяващи резултати постигнаха възпитаниците на Ценка Тодорова

Национален конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши” е форумът, който популяризира уменията на талантливи млади акордеонисти. Той е единственият конкурс за акордеонисти, включен в програмата за закрила на деца с изявени дарби и таланти на Министерство на културата.

Участието на плевенските акордеонисти в състоялия се конкурс е наситено с удовлетворяващи резултати, информират от НУИ "П. Пипков".

Изпълнители от 15 до 18 години в ІV възрастова група се конкурираха за три стипендии. Две от тях заслужено вече принадлежат на Дейвид Иванов и Александър Величков, ученици на Румен Тодоров, заели съответно 1-во и 2- ро място.

С първо място са отличени, ръководения от Ценка Тодорова, Ансамбъл „Акордеомания-Джуниър” и нейната ученичка Гергана Илиева във II група.

В III възрастова група присъстваха трима представители на плевенската акордеонна школа. Първото място зае Теодор Маринов, а Магда Цекова и Александра Страшилова се класираха на второ място.

Второкласникът Ивайло Георгиев направи своя дебют в I група и е удостоен с второ място. С трето място във II група се завърна третокласничката Диляна Тодорова. Заедно - деца, родители и учители - стигнахме до тук.

"За този успех имат заслуга и родителите, които вярват в нас и ни подкрепят в дългият и труден път към сцената", сподели Ценка Тодорова.