Гласуваха увеличаване капитала на "Тибор" ЕАД

Това се налага след изнесената информация за натрупани задължения

Членовете на местния парламент решиха по предложение на кмета на Община Плевен Георг Спартански капиталът на "Тибор" ЕАД да бъде увеличен, както и да се промени видът на акции от капитала на фирмата. Това се налага след изнесената от Изпълнителния директор на „Тибор” информация за натрупани задължения на дружеството в размер на около 300 000 лв. От тях около 130 000 лв. са непогасени задължения към Община Плевен /за местни данъци и такси/, неплатен ДДС в размер на около 50 000 лв., задължения за данъци, към доставчици, за осигуровки, както и натрупани лихви за около 115 000 лв. Необслужването на банков кредит и предадените за събиране задължения в НАП са довели до налагане на запор на сметките на дружеството, което блокира дейността му, а и е предпоставка за евентуалната му ликвидация.

В тази връзка съветниците приеха предложението и за промяна на Устава на дружеството с цел предотвратяване ликвидирането на „Тибор” ЕАД и намирането на механизъм за оздравяването му.

Общинският съвет реши да увеличи капитала на дружеството от 1 116 000 лв. на 1 416 000 лв. чрез издаване на нова емисия от 300 000 поименни налични акции с номинална стойност от 1 лев всяка една. Това информират от пресцентъра на Община Плевен.