ПГРТО – Плевен празнува своята 52-ра годишнина

Разнообразни мероприятия по случай празника на училището

На 28 април Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен чества своята 52-ра годишнина. По случай празника на училището, съвпадащ с Велики четвъртък, многофункционалната зала за кетърингови събития и презентации „Орион” ще отвори врати за всички, които желаят да се потопят в света на кулинарното изкуство. "Очакват ни атрактивни демонстрации на най-доброто от професиите, по които се обучават нашите ученици!", информираха от гимназията.

От 9.00 часа стартира състезанието по икономика „Знаем, можем, успяваме”. Участниците в него, обучаващи се по специалността „Икономика и мениджмънт”, ще покажат, че освен към тънкостите на ресторантьорството, имат нюх и към бизнеса.

Учениците от специалностите „Кетъринг” и „Производство на кулинарни изделия и напитки ” ще изненадат с деликатеси, подходящи за кетърингови събития, поднесени с много въображение, гарнирани с „щипка” любов. И какво е едно елегантно ястие без допълващо питие?! Затова младите бармани ще ни омаят с екзотични коктейли.

В духа на Великден децата ще демонстрират нови и интересни методи за боядисване на яйца. Това ще се случи на празнично презентираната ни пролетна маса. Очаква се „сладко изкушение” с шоколадовите шедьоври, които ще приготвят учениците, обучаващи се по специалността „Декорация на сладкарски изделия”. Ще стане ясно какво е „шоколадов фонтан”, ще покажат нови техники за украса на сладкарски изделия.

Карвинг-артистите са подготвили красиви изненади – великденски и здравословни. Те ще демонстрират майсторството си и ще изработят прекрасни скулптури и украси от плодове и зеленчуци.

За любителите на спорта ще се проведе турнир по шахмат.

"Нито възрастта, нито конкуренцията могат да ни попречат да бъдем страхотен екип и всички награди и отличия, които получават нашите ученици и техните ръководители, доказват високото ниво на обучение – общообразователно и професионално, в нашето дълголетно училище. Заповядайте на 28. 04. 2016 г. от 10.00 часа в зала „Орион”, за да се убедите за пореден път, че нашата професионална гимназия подготвя качествени кадри в сферата на търговията и обслужването!", споделят от ПГРТО - Плевен.