Условна присъда по делото за катастрофата на паркинга на мола

Експертизите показали, че младият плевенчанин е карал с около 60 километра

Преди близо година в подземния паркинг на плевенския мол се разигра неприятен инцидент, в който пострадаха дете и възрастна жена от Ловеч. 23-годишен плевенчанин с "Опел Астра" връхлетя джипа на ловчалията Иван Петров точно на излизане, на бариерата. Впоследствие се оказа, че виновникът за инцидента е стар познайник на полицията и е бил зад волана под въздействието на упойващи вещества и без книжка. Отново според МВР 34-годишният мъж от града на люляците всъщност е отнел предимството на опела.

Тази седмица се е състояло делото по случая, а Иван Петров се свърза с Plevenutre.bg, за да сподели каква е била развръзката. 23-годишният младеж се е признал за виновен, че е причинил инцидента под въздействие на наркотици и по време на наложено му наказание лишаване от правоуправление на МПС за употреба на oпиати. Получил е две години условно с четири години изпитателен срок.

"Експертизите показаха, че е карал с около 60 километра в подземния гараж на мола и е нямало как да избегна удара при тази скорост. Важното е, че всички са вече добре", сподели Иван Петров.