Разбиха нагла циганска банда за кражба на кабели от Плевенско

Крими

28-04-2016, 16:56

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Яростен екшън в кв. "Сторгозия": 29-годишен нарани трима полицаи при арест

Групата е оказала съпротива, има пострадали служители на МВР

Организирана група за кражба на кабели от трасета на БТК е разбита при съвместна операция на Главна дирекция „Национална полиция” и областните дирекции на МВР в Русе, Плевен и Велико Търново под ръководството на прокуратурата. Това бе съобщено днес на пресконференция в Русе, съобщи агенция "Монитор".

Тази сутрин са заловени осем лица след кражба на 800 м кабел на БТК в русенското село Бъзън. При задържането си те са оказали съпротива и са наранили двама полицейски служители. След преследване двама от крадците са задържани в Борово, четирима – в Бяла, и двама – в Полски Тръмбеш. Двама души, които са членове на същата банда, са хванали в понеделник в Плевен непосредствено след извършването на кражба. Един мъж е избягал и в момента се издирва. Всички са на възраст от 15 до 45 години, като повечето са от плевенското село Мечка и са криминално проявени. Част от тях са в роднински отношения с прочулите се със своята агресивност нападатели на възрастни хора в Мечка.

Групата е от ромски произход и била изключително агресивна в действията си. Нанасян е жесток побой на всеки, който се е опитал да се противопостави на действията й. Следена е в продължение на два месеца.

"Били са изключително организирани – едни са копаели дупките, други са изтегляли кабела с автомобил, трети са се специализирали в оголването му до медните части”, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Откраднатото е било предавано в неустановен към момента пункт за скрап.

На пресконференцията бе съобщено, че е възможно групата да има още членове.